Niesamowity przewodnik po świecie ziół i „chwastów”

„Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja poświęcona jest roślinom jadalnym rosnącym na naszym terenie. Zaskakujące, jak wiele ich jest i jakie dania można z nich wyczarować. Autor – doktor habilitowany biologii – zaszył się na wsi na Pogórzu Karpackim i tam zgłębia tajniki dzikich roślin. Pisze o nich z pasją i w sposób wciągający, a wśród opisów i pomysłów na potrawy pojawiają się genialne minifelietony o przyrodzie, zdrowiu, życiu (szkoda, że tak ich mało!).

Książkę dostałam w grudniu na urodziny i po lekturze nie mogłam się doczekać, kiedy przyjdzie wiosna i będę mogła wybrać się z nią na łąkę. No i w końcu wiosna jest!

Polecam szczególnie miłośnikom przyrody i „dziwnego” gotowania:)

dzika kuchnia łukasz łuczaj

Zdjęcie pochodzi w portalu Krosno24.pl

 

 

  • http://swieczek.wordpress.com/ Świeczek

    Mam, czytałam, uwielbiam! <3 Niewiele jeszcze z tego ugotowałam, ale sporo dowiedziałam.